ONS VERHAAL

HOE HET BEGON...

Stefan - speciaalbier liefhebber en founder van de brouwerij - kreeg de vraag van zijn vriendin Lieke of bierbrouwen niet iets voor hem was. "Nee, daar heb ik echt het geduld niet voor." Eigenwijs als ze is, gaf ze hem toch een kant-en-klaar brouw setje met zo'n glazen fles, waar van dat smakeloze bier uitkomt. Al snel kwamen er brouw emmers in huis en zo snel als dat die er waren, zo snel ging ook dat de deur weer uit. Er moest een ketel komen.

 

TOEN GING HET VERDER...

Die ketel kwam er! Hij probeerde. Hij ploeterde. Hij toverde. Liet zijn schouders niet hangen bij mislukking; er werd geen één brouwsel weggespoeld. Hij brouwde zich een slag in de rondte. Liet speciaal bier liefhebbers proeven. Vroeg om reviews bij fijnproevers. Schaafde bij. Ging met zijn ideeën in zijn hoofd naar bed en stond er weer mee op. Acht maanden na dat smakeloze brouwsel uit de gistingsfles stond hij bij de KVK met in zijn hoofd: Mijn bier komt in de winkel! 

 

EN WAAR GAAT HET NAARTOE?

Op die vraag kan niemand antwoord geven. Je kan wel zeggen dat het lekker gaat met de man en zijn hobby. Want van de potten en pannen op het gasfornuis zijn er grote stappen gemaakt naar het brouwen in een brouwerij. Binnen korte tijd was er een afspraak gemaakt met een brouwerij waar de eerste 1000 liter werd gebrouwen. En na maanden zwoegen (en veel geduld), kwam het eerste bier van De HouseBrouwerij in de schappen, de BijnaWeekend Saison.

 

MAAR HOE ZIT HET DAN MET DIE KOEKJES?

Tsja, dat is voor jou een vraag en voor ons ook geen weet. Stefan is brood bakker van beroep en vond het zonde om zijn bierbostel weg te gooien. Hij kwam op het geniale idee om zijn bierbostel te verwerken in koekjes. De eerste lichting was zó snel op en viel letterlijk heel goed in de smaak, dat er al snel meer moest worden gebakken. En meer...en nog meer... en nog meer. Er werd zelfs extra test bier gebrouwen om het te kunnen bij benen met de bierbostel. En wie weet blijft het niet bij koekjes alleen...

© 2021 - 2023 De HouseBrouwerij | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Bij bezorgen wordt de leeftijd gecontroleerd. Door op 'Oké' te klikken ga je akkoord met deze voorwaarden.